Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog6 hours ago
Vandaag werk ik op locatie. Het is enorm inspirerend om in de bibliotheek van Almere aan mijn roman te schrijven. Tussen alle meesterlijke literaire werken en oubollige streekromans en alles wat daar tussen zit, schrijf ik aan 'Vrijbuiter, een onmogelijke liefdesgeschiedenis'.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog3 days ago
Schaduwkracht is op vakantie. Ik kreeg deze heerlijke foto's vanuit Kaapverdië toegestuurd. Wat is jouw ideale leesplekje?

Je kunt trouwens nog steeds stemmen op Schaduwkracht voor de Indie Awards. Zowel voor beste non-fictie als voor mooiste cover.

https://theindieawards.nl/stem/
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog6 days ago
Nog meer research ... En weer door met alweer een fantastisch boek om mij nog verder onder te dompelen in de sfeer van de Jordaan aan het begin van de vorige eeuw. Kaantjes braden - Herinneringen aan tante Naatje van Kee van Egten.

"Op de derde maandag van augustus, in het jaar 1901, werd in een Amsterdams achterbuurtje een kind geboren. Het was de laatste van de lange stoet kinderen die door moeder Naatje in het leven werden gezet. Het was een meisje en het kreeg de naam van tante Naatjes moeder: Kee."

Wat een heerlijk boek is dit. Bij het lezen ervan word ik teruggevoerd naar de familiefeesten en bijeenkomsten uit mijn jeugd. Mijn vader is opgegroeid in de Jordaan. In die tijd waren alle volwassenen een oom en tante. Men leefde vooral op straat en de deur stond altijd open. Een hechte gemeenschap die beschermend en tegelijkertijd beklemmend kon zijn. Jordaners zijn mensen met het hart op de tong. Daarin herken ik mezelf en voel ik verwantschap. Een mooie aanleiding om die emoties te gebruiken in mijn volgende boek.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog1 week ago
Een officiële recensie van Biblion is bepalend voor het inkoopbeleid van de bibliotheken in Nederland. Niet alle boeken die nieuw uitkomen worden gerecenseerd. Daarvoor zijn er simpelweg te veel boeken en te weinig recensenten. Gelukkig is Schaduwkracht wel in aanmerking gekomen voor een recensie.

De recensies van Biblion zijn berucht en niet ieder boek komt er ongeschonden vanaf. Met onderstaande recensie ben ik daarom dik tevreden. Inmiddels hebben 46 bibliotheken in Nederland een eigen exemplaar van Schaduwkracht besteld. Nog niet in jouw woonplaats? Vraag hem dan aan bij je plaatselijke bibliotheek.

"De autobiografische roman, waarin de auteur anders heet dan in werkelijkheid, beslaat de eerste maanden na de plotselinge dood door hartfalen van haar echtgenoot, Kaag. Hij laat ook zoontje Max achter, dan zeven jaar. Een nieuwe tegenslag in het leven van Roos, die net hersteld is van borstkanker en met de gevolgen ervan te maken heeft. De eerste tijd leeft ze in een roes, maar gaandeweg dringt de werkelijkheid binnen. Hoe kan ze door, in haar eentje, met haar werk, als alleenstaande moeder, zonder de inspiratiebron
die haar grote liefde was? Ze ontvlucht de eenzaamheid door vaak bij anderen te gaan eten. Alcohol wordt een tijdelijke vriend. Tegelijk ontdekt ze dat ze sterk is en ervaart ze dat ze samen met Max de toekomst aankan.

Een particulier, hoopgevend document over rouw, waarin het uitvaartwezen er - niet heel
onderbouwd - niet zo goed vanaf komt. Met een kleine rol voor het bovenaardse en met een bijlage over de waarde van muziek. De bijlage over de rouwstadia die door Elisabeth Kübler Ross wereldberoemd werden, lijkt juist door die bekendheid wat obligaat. Een toegankelijk en goed geschreven publicatie over verliesverwerking."
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog1 week ago
Huisvest en warme sokken aan. Terwijl de wind om het huis raast begin ik aan een vers boek.

"Elie Wiesel werd als kind naar de nazi-vernietigingskampen Auschwitz en Buchenwald gezonden. Nacht is het openhartige en diep ontroerende verslag van de verschrikkingen die zich daar hebben afgespeeld. Een joodse jongen vertelt hoe hij er ongewild getuige van was hoe zijn moeder en zusje direct na aankomst in het kamp naar de gaskamer werden gestuurd, en hoe zijn vader van uitputting stierf na de gedwongen mars naar Buchenwald.

Nacht is een hartstochtelijk pleidooi om nooit te vergeten tot welke onmenselijkheid de mens in staat is. Op een indringende en krachtige manier brengt Elie Wiesel het kwaad in zijn meest extreme vorm opnieuw tot leven."
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog2 weeks ago
H E T I S Z O V E R !
Vanaf nu is het mogelijk jouw stem uit te brengen op mijn autobiografische roman Schaduwkracht voor de Indie Awards.

Mijn boek dingt mee in twee categorieën;

- Wat was het meest leerzame boek in 2019 (non-fictie)?
- Welk boek heeft de mooiste cover?

S T E M N U !
Je hebt tot eind februari 🙂

https://theindieawards.nl/stem/