Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog22 minutes ago
'Jullie zijn goed bezig zeg. Dat wordt een pracht van een zandkasteel. Mijn zoontje wil vragen of hij mag helpen. Hij durft niet zo goed, dus heeft hij mij erop afgestuurd.'
'Ja natuurlijk mag hij helpen. Graag zelfs. Dan kan ik weer even volwassen dingen doen.'
'Nou, dat hoef je voor mij niet te doen hoor. Ik vind het juist leuk als een vrouw zo opgaat in het spelen met haar kind. We zijn tenslotte in ons hart allemaal nog kleine jongens en meisjes.'

(Fragment uit Schaduwkracht)

Het is vakantie en er komt zelfs een hittegolf aan. Een ideaal moment om lekker te ontspannen. De Italianen hebben er zelfs een speciale uitdrukking voor: "Dolce far niente" ofwel het zoete nietsdoen. Zoek de schaduw op en plof neer op je loungebank of in de hangmat met een goed boek. Schaduwkracht is te bestellen via www.leesvoedsel.nl , in veel bibliotheken, alle online winkels en in je plaatselijke boekenwinkel.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog2 days ago
'Guilty Pleasures' ... Als jong volwassene plukte ik Prinses Daisy van Judith Krantz bij mijn ouders uit de kast. Ik was op slag verliefd op de wereld binnen het verhaal en ontdekte hoe ik kon ontsnappen aan mijn dagelijkse leven tijdens het lezen. Inmiddels ben ik 49 jaar en lees ik liever andersoortige boeken. Ik hou vooral van historische romans, waargebeurde verhalen, aĺle boeken van Stephen King (zijn boeken zijn een genre op zichzelf), boeken over de Tweede Wereldoorlog en Fantasy. Maar Prinses Daisy blijft mijn eerste liefde en guilty pleasure. 🥰

Wat lees jij graag? En wat is jouw guilty pleasure boek?
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog4 weeks ago
Eindelijk zon in de tuin. Ik ben vandaag begonnen aan vers leesvoedsel. Petite van Edward Carey. Wat een heerlijk boek om koude rillingen van te krijgen. Het levensverhaal van Madame Tussaud met prachtige illustraties. Ik ben nog niet eens halverwege, maar kan nu al zeggen dat deze in mijn meest favoriete boeken ooit komt.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog4 weeks ago
De regen komt met bakken uit de lucht. Een ideale dag om aan mijn nieuwe boek te schrijven. Dit verhaal schrijft zichzelf. Ik hoef alleen maar mijn laptop te openen en verder te typen. Hierbij een kleine spoiler:

"Weduwetroost

Vroeger moest je een jaar in de rouw en altijd in het zwart gekleed. Nou, die regels heb ik nu al met voeten getreden. Mijn reputatie is toch al naar de maan, dus dan kan ik maar beter doorgaan met mijn 'therapie'. De jacht is geopend. De wellustige weduwe is er klaar voor en daten is weten..."

Loslaten is het hartverscheurende vervolg op Schaduwkracht. Heb je het eerste deel nog niet? Bestellen kan via mijn eigen website Leesvoedsel.nl en via alle online boekhandels.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog2 months ago
In de aanbieding:

Schaduwkracht met aardbeiensmaak

Vlak na het eten van een schaaltje zomerkoninkjes, ging ik aan de slag met het versturen van wat boekbestellingen. Hierdoor is er helaas een rood aardbeienvlekje gekomen op een van de boeken. Ook zag ik een lichte deuk onderaan de kaft. Daarom is dit boek nu in de aanbieding! Voor slechts 10 euro kun je hem bij mij thuis in Almere ophalen (normale winkelprijs is 18,50 euro). Wil je hem thuisgestuurd krijgen, dan komen daar nog 4 euro verzendkosten bij.

De eerste die reageert, mag deze speciale editie van Schaduwkracht met aardbeiensmaak in huis halen.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog2 months ago
Soms haalt het leven je plannen in en is het tijd om bij te sturen. Het is al een tijdje stil geweest op mijn Leesvoedsel pagina, maar het is tijd voor een update.

In november 2019 kwam mijn boek Schaduwkracht uit. Een autobiografische roman over mijn reis van wanhoop naar hoop. Als je je eigen schaduw leert omarmen, hoef je nooit meer bang te zijn in het donker. Helaas heeft het noodlot mij voor de derde keer in mijn leven onderuit gehaald. Vorige maand heb ik te horen gekregen dat ik uitgezaaide longkanker heb en niet meer beter ga worden. Het voelde alsof de veilige grond onder mijn voeten wegzakte. Mijn grootste angst is ineens geen ontastbaar gevoel, maar een niet te vermijden waarheid. Ieder mens gaat anders om met grote tegenslagen. Na de eerste periode van ontkenning, ben ik nu in een acceptatiefase aangekomen. Het nieuws is teveel om ineens te verwerken. Mondjesmaat laat ik mijn gevoel toe. Ook nu weer komt er, net als na mijn borstkanker in 2012 en het plotselinge overlijden van mijn man Carl in 2014, een enorme vastberadenheid in mij naar boven om er elke dag alles eruit te halen wat erin zit. Kleine geluksmomenten, genieten van het nu en, als mijn energie het toelaat, een korte wandeling of een gek dansje in de woonkamer.

Ik was begonnen aan mijn historische roman Vrijbuiter over een onmogelijke liefde in de Jordaan tijdens de jaren 30 tot 50. Door de recente ontwikkelingen in mijn persoonlijke leven, heb ik echter besloten om een vervolg te schrijven op Schaduwkracht, omdat dat op dit moment dichter bij mijn hart ligt en het schrijven mij kracht geeft. Inmiddels ben ik begonnen met het schrijven van "Loslaten: gedragen door de liefde". Het einde is nog niet geschreven en dat ben ik ook nog lang niet van plan.