Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog4 days ago
De regen komt met bakken uit de lucht. Een ideale dag om aan mijn nieuwe boek te schrijven. Dit verhaal schrijft zichzelf. Ik hoef alleen maar mijn laptop te openen en verder te typen. Hierbij een kleine spoiler:

"Weduwetroost

Vroeger moest je een jaar in de rouw en altijd in het zwart gekleed. Nou, die regels heb ik nu al met voeten getreden. Mijn reputatie is toch al naar de maan, dus dan kan ik maar beter doorgaan met mijn 'therapie'. De jacht is geopend. De wellustige weduwe is er klaar voor en daten is weten..."

Loslaten is het hartverscheurende vervolg op Schaduwkracht. Heb je het eerste deel nog niet? Bestellen kan via mijn eigen website Leesvoedsel.nl en via alle online boekhandels.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog4 weeks ago
In de aanbieding:

Schaduwkracht met aardbeiensmaak

Vlak na het eten van een schaaltje zomerkoninkjes, ging ik aan de slag met het versturen van wat boekbestellingen. Hierdoor is er helaas een rood aardbeienvlekje gekomen op een van de boeken. Ook zag ik een lichte deuk onderaan de kaft. Daarom is dit boek nu in de aanbieding! Voor slechts 10 euro kun je hem bij mij thuis in Almere ophalen (normale winkelprijs is 18,50 euro). Wil je hem thuisgestuurd krijgen, dan komen daar nog 4 euro verzendkosten bij.

De eerste die reageert, mag deze speciale editie van Schaduwkracht met aardbeiensmaak in huis halen.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog1 month ago
Soms haalt het leven je plannen in en is het tijd om bij te sturen. Het is al een tijdje stil geweest op mijn Leesvoedsel pagina, maar het is tijd voor een update.

In november 2019 kwam mijn boek Schaduwkracht uit. Een autobiografische roman over mijn reis van wanhoop naar hoop. Als je je eigen schaduw leert omarmen, hoef je nooit meer bang te zijn in het donker. Helaas heeft het noodlot mij voor de derde keer in mijn leven onderuit gehaald. Vorige maand heb ik te horen gekregen dat ik uitgezaaide longkanker heb en niet meer beter ga worden. Het voelde alsof de veilige grond onder mijn voeten wegzakte. Mijn grootste angst is ineens geen ontastbaar gevoel, maar een niet te vermijden waarheid. Ieder mens gaat anders om met grote tegenslagen. Na de eerste periode van ontkenning, ben ik nu in een acceptatiefase aangekomen. Het nieuws is teveel om ineens te verwerken. Mondjesmaat laat ik mijn gevoel toe. Ook nu weer komt er, net als na mijn borstkanker in 2012 en het plotselinge overlijden van mijn man Carl in 2014, een enorme vastberadenheid in mij naar boven om er elke dag alles eruit te halen wat erin zit. Kleine geluksmomenten, genieten van het nu en, als mijn energie het toelaat, een korte wandeling of een gek dansje in de woonkamer.

Ik was begonnen aan mijn historische roman Vrijbuiter over een onmogelijke liefde in de Jordaan tijdens de jaren 30 tot 50. Door de recente ontwikkelingen in mijn persoonlijke leven, heb ik echter besloten om een vervolg te schrijven op Schaduwkracht, omdat dat op dit moment dichter bij mijn hart ligt en het schrijven mij kracht geeft. Inmiddels ben ik begonnen met het schrijven van "Loslaten: gedragen door de liefde". Het einde is nog niet geschreven en dat ben ik ook nog lang niet van plan.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog2 months ago
Vers leesvoedsel... Zoo lang ik hoop te leven is het waargebeurde verhaal van een Joods meisje tijdens de oorlog. Aan de hand van haar poëziealbum is schrijfster Claudia Carli op zoek gegaan naar de verhalen van alle meisjes uit het album. Van de 19 meisjes die in het album schreven, hebben maar 6 de oorlog overleefd.

Met meer dan 400 pagina's verhalen, kleurenfoto's van het poëziealbum en andere documenten en foto's, is dit een beklemmende leeservaring die nog lang blijft hangen.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog2 months ago
Schaduwkracht is mijn persoonlijke reis van wanhoop naar hoop, een boek vol levenskracht. Je hebt altijd een keuze hoe je met tegenslag omgaat. Ben je slachtoffer van de situatie of neem je het heft in eigen handen?

In deze onzekere tijden vliegt Schaduwkracht over de toonbank. De voorraad bij Centraal Boekhuis is op. Het wachten is op een nieuwe levering. Schaduwkracht is daarom tijdelijk niet leverbaar via die kanalen, maar nog volop te verkrijgen via mijn eigen website. Bestel jouw exemplaar (op verzoek gesigneerd) via www.leesvoedsel.nl en ontvang een mooie boekenlegger cadeau.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog3 months ago
Vers leesvoedsel. Een van mijn literaire helden, Stephen King, heeft een boek geschreven over zijn leven en over wat hem inspireert en hoe hij te werk gaat als hij weer een van zijn briljante bestsellers schrijft.

Een combinatie van studieboek en ontspanning. Voor mij als schrijver dus een ideaal boek voor een heerlijk luie zondagmiddag in de achtertuin.

Wat lees jij op dit moment? Fijne zondag ❤