Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog1 hour ago
Soms haalt het leven je plannen in en is het tijd om bij te sturen. Het is al een tijdje stil geweest op mijn Leesvoedsel pagina, maar het is tijd voor een update.

In november 2019 kwam mijn boek Schaduwkracht uit. Een autobiografische roman over mijn reis van wanhoop naar hoop. Als je je eigen schaduw leert omarmen, hoef je nooit meer bang te zijn in het donker. Helaas heeft het noodlot mij voor de derde keer in mijn leven onderuit gehaald. Vorige maand heb ik te horen gekregen dat ik uitgezaaide longkanker heb en niet meer beter ga worden. Het voelde alsof de veilige grond onder mijn voeten wegzakte. Mijn grootste angst is ineens geen ontastbaar gevoel, maar een niet te vermijden waarheid. Ieder mens gaat anders om met grote tegenslagen. Na de eerste periode van ontkenning, ben ik nu in een acceptatiefase aangekomen. Het nieuws is teveel om ineens te verwerken. Mondjesmaat laat ik mijn gevoel toe. Ook nu weer komt er, net als na mijn borstkanker in 2012 en het plotselinge overlijden van mijn man Carl in 2014, een enorme vastberadenheid in mij naar boven om er elke dag alles eruit te halen wat erin zit. Kleine geluksmomenten, genieten van het nu en, als mijn energie het toelaat, een korte wandeling of een gek dansje in de woonkamer.

Ik was begonnen aan mijn historische roman Vrijbuiter over een onmogelijke liefde in de Jordaan tijdens de jaren 30 tot 50. Door de recente ontwikkelingen in mijn persoonlijke leven, heb ik echter besloten om een vervolg te schrijven op Schaduwkracht, omdat dat op dit moment dichter bij mijn hart ligt en het schrijven mij kracht geeft. Inmiddels ben ik begonnen met het schrijven van "Loslaten: gedragen door de liefde". Het einde is nog niet geschreven en dat ben ik ook nog lang niet van plan.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog1 month ago
Vers leesvoedsel... Zoo lang ik hoop te leven is het waargebeurde verhaal van een Joods meisje tijdens de oorlog. Aan de hand van haar poëziealbum is schrijfster Claudia Carli op zoek gegaan naar de verhalen van alle meisjes uit het album. Van de 19 meisjes die in het album schreven, hebben maar 6 de oorlog overleefd.

Met meer dan 400 pagina's verhalen, kleurenfoto's van het poëziealbum en andere documenten en foto's, is dit een beklemmende leeservaring die nog lang blijft hangen.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog1 month ago
Schaduwkracht is mijn persoonlijke reis van wanhoop naar hoop, een boek vol levenskracht. Je hebt altijd een keuze hoe je met tegenslag omgaat. Ben je slachtoffer van de situatie of neem je het heft in eigen handen?

In deze onzekere tijden vliegt Schaduwkracht over de toonbank. De voorraad bij Centraal Boekhuis is op. Het wachten is op een nieuwe levering. Schaduwkracht is daarom tijdelijk niet leverbaar via die kanalen, maar nog volop te verkrijgen via mijn eigen website. Bestel jouw exemplaar (op verzoek gesigneerd) via www.leesvoedsel.nl en ontvang een mooie boekenlegger cadeau.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog2 months ago
Vers leesvoedsel. Een van mijn literaire helden, Stephen King, heeft een boek geschreven over zijn leven en over wat hem inspireert en hoe hij te werk gaat als hij weer een van zijn briljante bestsellers schrijft.

Een combinatie van studieboek en ontspanning. Voor mij als schrijver dus een ideaal boek voor een heerlijk luie zondagmiddag in de achtertuin.

Wat lees jij op dit moment? Fijne zondag ❤
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog2 months ago
Vlak voor de ‘social distancing’ periode, werd ik geïnterviewd door journalist Marcel Beijer voor zijn Podcast-serie Luister je Gelukkig. Daarin spraken we over wat mij als mens heeft geïnspireerd en wat het geheim van geluk is. De afgelopen jaren zijn voor mij op persoonlijk vlak echte tropenjaren geweest. Ik schreef daar mijn boek Schaduwkracht over. In deze autobiografische roman omschrijf ik mijn reis van ‘Wanhoop naar Hoop’. Het werd een reis die mijn leven veranderde. Ik werd niet meer de oude, maar ik was de nieuwe. Ik leerde dat ik niet meer bang hoefde te zijn voor mijn eigen schaduw, als ik die omarmde. Door het onderdeel te laten zijn van mijzelf, kon ik het integreren in mijn dagelijks leven. In de nieuwe ik. Nu de hele wereld is geconfronteerd met een angstwekkend virus en we figuurlijk gesproken allemaal de adem inhouden, sterven er dagelijks mensen in ademnood. In deze periode van zelfisolatie zoek ik de ontspanning niet meer buitenshuis. Ik word gedwongen heel dichtbij mezelf te blijven en mijn dagelijkse dosis inspiratie en vermaak op een andere manier te vinden. Waar word ik dan gelukkig van?

Het geheim van geluk is heel klein. Het zit niet in een 'bucketlist'. Je hoeft geen wereldreis te maken, een gevierd auteur te worden (deze staat trouwens wel hoog op mijn wensenlijstje, maar dat terzijde), materiële rijkdom te vergaren of een grote vriendenkring te onderhouden. Voor mij zit geluk in de kleine dingen. Zoals een kind vol verwondering kijkt naar een grassprietje tussen de regels. Als volwassene zie ik onkruid dat eruit gerukt moet worden en sta ik al met een onkruidbezem in mijn handen klaar. Maar een kind ziet het mooie, groene sprietje, een mier die zich een weg baant tussen de groeven van de tuintegels naar een hoopje zandkorrels met een gaatje. Onder die tegels bevindt zich de wereld van de ijverige mier. Onzichtbaar voor ons, maar magisch voedsel voor onze fantasie. Het is prachtig weer in Nederland. In plaats van de bossen in te gaan of het strand op te zoeken, kun je op ontdekkingstocht in eigen tuin, naar een plantsoen in je eigen wijk of naar een stukje gemeentegrond om de hoek. Wees stil, luister, kijk, geniet en laat je verwonderen. Door het kleine geluk.
Leesvoedsel - Linda's boekenblog
Leesvoedsel - Linda's boekenblog2 months ago
In een windstil hoekje van de tuin lees ik over het verhaal van twee Joodse zussen die vanuit hun onderduikadres in een villa verscholen in de bossen van 't Gooi hun verzetsdaden voortzetten. Een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden. Inspiratie is vaak dichterbij dan je denkt.